FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Redukcije struje zbog neplaćanja ili politike?

KOSOVORedukcije struje zbog neplaćanja ili politike?PRIšTINA,21.proinca 2004.(Hin) - Srbi na Kosovu žale se da seelektrična energija isključuje selektivno , samo njima, dok Kosovskaenergetska korporacija (KEK) tvrdi da se struja isključujeneplatišama.
PRIšTINA,21.proinca 2004.(Hin) - Srbi na Kosovu žale se da se električna energija isključuje selektivno , samo njima, dok Kosovska energetska korporacija (KEK) tvrdi da se struja isključuje neplatišama.

Srpsko nacionalno vijeće (SNV) u utorak je priopćilo da su srpska sela na Kosovu danima bez električne energije i da je situacija alarmantna.

"Selektivno isključenje električne energije u mjestima u kojima žive Srbi je smišljen politički čin albanskih institucija i dijela

međunarodne zajednice, koji ima za cilj stvaranje nepovoljne klime, iseljavanje Srba i destabilizacija čitave regije", stoji među ostalim u priopćenju Srpskog nacionalnog vijeća Kosova.

Kosovska energetska korporacija (KEK) odbacila je te tvrdnje i priopćila da se na cijelom Kosovu provode pooštrene mjere prema svim neplatišama te su zbog toga i mnoga albanska sela i naselja ostala bez struje.

KEK je također priopćio da je UNMIK podržao uvođenje reda u naplati potrošene struje jer Kosovo više od pet godina ima problema s redukcijama električne energije. Pretpostavlja se da se na Kosovu plaća nešto manje od 30 posto proizvedene električne energije dok se dobar dio krade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙