FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: Kosovska vlada spremna na dijalog

PRIŠTINA,7.prosinca 2004(Hina) - Ured kosovskog premijera odgovorio jeu utorak na optužbe Beograda da vlada koju predvodi premijer RamushHaradinaj nemože ispuniti jedan od standarda za Kosovo koji se odnosina vođenje dijaloga Priština-Beograd istaknuvši spremnost novogkosovskog premijera za razgovore i na Kosovu i sa službenimBeogradom.
PRIŠTINA,7.prosinca 2004(Hina) - Ured kosovskog premijera odgovorio je u utorak na optužbe Beograda da vlada koju predvodi premijer Ramush Haradinaj nemože ispuniti jedan od standarda za Kosovo koji se odnosi na vođenje dijaloga Priština-Beograd istaknuvši spremnost novog kosovskog premijera za razgovore i na Kosovu i sa službenim Beogradom.

Glavni politički savjetnik Haradinaja, Ardian Gjini rekao je kako je najbolji odgovor na sve optužbe koje dolaze na adresu nove vlade efikasan rad vlade na ispunjenju standarda, posebno u poštivanju prava srpske i drugih manjina na Kosovu.

Gjini je iznio stajalište premijera Haradinaja da je spreman bilo za unutarnji dijalog, bilo za izravan dijalog sa službenim Beogradom.

S druge strane, glasnogovornik UNMIK-a Jeff Biely kazao je novinarima u Prištini kako je dijalog jedan od osam standarda te da je važno da se on vodi na nekoliko razina, a ne samo na relaciji Priština-Beograd.

"Posebno očekujemo vođenje dijaloga između Albanaca i Srba na Kosovu i dijalog između Prištine i Beograda za neka iznimno važna pitanja" rekao je Biely, dodajući da u to spadaju i razgovori unutar regije sa susjednim zemljama kao i s međunarodnom zajednicom.

Ono što očekujemo od kosovskih institucija jest da dokažu predanost dijalogu, dodao je glasnogovonik UNMIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙