FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balkenende: EU od Hrvatske neće tražiti nemoguće

BRUXELLES, 21. prosinca 2004. (Hina/APA) - Europska unija od Hrvatskeneće tražiti nemoguće, kako bi 17. ožujka sljedeće godine mogli početipregovori između Zagreba i Bruxellesa, kazao je u utorak predEuropskim parlamentom u Bruxellesu nizozemski premijer i trenutačnipredsjedavajući EU-a Jan Peter Balkenende.
BRUXELLES, 21. prosinca 2004. (Hina/APA) - Europska unija od Hrvatske neće tražiti nemoguće, kako bi 17. ožujka sljedeće godine mogli početi pregovori između Zagreba i Bruxellesa, kazao je u utorak pred Europskim parlamentom u Bruxellesu nizozemski premijer i trenutačni predsjedavajući EU-a Jan Peter Balkenende.

Od Hrvatske "nećemo tražiti ništa nemoguće", kako bi pregovori o ulasku Hrvatske u članstvo EU-a počeli 17. ožujka sljedeće godine, rekao je Balkenende, a prenosi austrijska novinska agencija APA.

Što se tiče suradnje Hrvatske s Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije (ICTY), koju traži EU, "riječ je o obavezi na ulaganje napora, a ne o obavezi na pružanje rezultata", kazao je Balkenende.

Nizozemski premijer tako je odgovorio na pitanje zastupnika Europskog parlamenta o tome mora li odbjegli hrvatski general Ante Gotovina do planiranog početka pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om biti izručen sudu u Den Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙