FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eurosuper 95 u Sloveniji 6 kuna i 10 lipa

LJUBLJANA, 21. prosinca 2004. (Hina) - Slovenski naftni distributeriPetrol i OMV Istrabenz smanjili su maloprodajne cijene naftnihderivata za četiri posto od utorka.
LJUBLJANA, 21. prosinca 2004. (Hina) - Slovenski naftni distributeri Petrol i OMV Istrabenz smanjili su maloprodajne cijene naftnih derivata za četiri posto od utorka.

Riječ je o prvom znatnijem sniženju cijena koje se tumači stabilizacijom prilika na naftnom tržištu, te niskom kotacijom američkog dolara.

Na slovenskim se crpkama najtraženiji bezolovni 95-oktanski eurosuper prodaje po 196,70 slovenskih tolara za litru, što znači po 6 kuna i deset lipa. Cijena je smanjena za 8,50 tolara, slično je i pojeftinjenje 98-oktanskog benzina i dizel goriva, dok je nova cijena loživog ulja 118 tolara za litru.

Distributeri kažu da je pojeftinjenje moglo biti i veće da Vlada u ponedjeljak nije povećala trošarine na gorivo kako bi spriječila daljnji pad proračunskih prihoda. Povećanje trošarina prema najnovijoj odluci donijet će dodatni prihod od oko 25 milijuna eura na godišnjoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙