FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški sud: Krstić prebačen na izdržavanje kazne u VB

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Bosanski Srbin Radislav Krstić,optužen za genocid u Srebrenici, prebačen je u utorak na izdržavanjekazne u Veliku Britaniju, priopćio je Međunarodni kazneni sud u DenHaagu (ICTY).
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Bosanski Srbin Radislav Krstić, optužen za genocid u Srebrenici, prebačen je u utorak na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju, priopćio je Međunarodni kazneni sud u Den Haagu (ICTY).

Generalu Krstiću (55), nekadašnjem zapovjedniku Drinskog korpusa vojske Republike Srpske, sudsko žalbeno vijeće ublažilo je kaznu s 46 na 35 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici 1995.

U pravomoćnoj presudi Krstiću, žalbeno vijeće je "nedvosmisleno utvrdilo da su snage bosanskih Srba izvršile genocid" nakon zauzimanja Srebrenice 11. srpnja 1995., kada su likvidirale između 7000 i 8000 bošnjačkih muškaraca, a žene i djecu protjerale.

U priopćenju Haškog suda navodi se da je još 15 osuđenika prebačeno u različite zemlje gdje izdržavaju zatvorske kazne: Duško Sikirica i Mitar Vasiljević u Austriju, Duško Tadić i Dragoljub Kunarac u Njemačku, Stevan Todorović, Drago Josipović, Vladimir Šantić i Darko Mrđa u Španjolsku, Zoran Vuković, Radomir Kovač i Dragan Obrenović u Norvešku, Goran Jelisić u Italiju, Biljana Plavšić u Švedsku te Hazim Delić i Esad Landžo u Finsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙