FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Liberalna stranka (LS) danas je izražavajući zadovoljstvo utvrđivanjem 17. ožujka 2005. kao datuma početka pregovora o pridruživanju EU predložila Vladi i Saboru da kod razrade pregovaračke strategije definiraju timove koji će neposredno voditi pregovore, ali i kompetentne stručne skupine u zemlji koje će pregovaračima pružati "logističku potporu". U priopćenju iz LS-a naglašavaju da su za puni konsenzus pozicije i opozicije kako o pregovaračkoj strategiji tako i o timovima koji ne bi trebali biti sastavljeni po stranačkom ključu niti se mijenjati promjenom vlasti. LS se protivi politizaciji projekta Družba Adria u dnevnopolitičke svrhe, a zalaže se za javnu raspravu o tom projektu.

ZAGREB - U SDP-u drže da vjerske zajednice imaju svako pravo iznositi stavove kojima se protive pobačaju i umjetnoj oplodnji, da je takav njihov stav razumljiv, ali i smatraju kako bi nerazumno bilo takav stav ozakoniti, odnosno zakonom zabraniti pobačaj i umjetnu oplodnju. Žao nam je što vjerske zajednice o tako bitnim temama kao što su pobačaj i umjetna oplodnja u javnost izlaze u predbožićno vrijeme, u vrijeme predizborne kampanje, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Ivica Račan. Potpredsjednica SDP-a Željka Antunović ustvrdila je da je za SDP neprihvatljivo da političke stranke, posebno HDZ, o pitanjima pobačaja i umjetne oplodnje ne žele u javnosti iznijeti čvrsti stav.

ZAGREB - I Vlada Republike Hrvatske i RTL Televizija opovrgnuli su članak u današnjoj "Slobodnoj Dalmaciji" u kojem stoji da je "...premijer Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesa nazvao predsjednika uprave RTL televizije nezadovoljan izvješćem u informativnoj emisiji te televizije...". "Naime, potpuno je neistinita informacija da je predsjednik Vlade Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesa nazvao predsjednika Uprave RTL Televizije, a kamoli da ga je nazvao s namjerom da se upliće u uređivačku politiku te medijske kuće. Direktor korporativnih komunikacija RTL Televizije Drenislav Žekić također je odbacio navode u "Slobodnoj Dalmaciji" .

ZAGREB - Zagrebačka policija danas je izvijestila o izjavi glavnog urednika tjednika "Novo hrvatsko slovo" Domagoja Margetića koji je jučer prijavio da su ga nepoznate osobe dva dana držale zatočenog u jednoj kući u Karlovcu te ga ispitivale o njegovu radu u spomenutom političkom tjedniku. Zagrebačka policija izvijestila je da je Margetić (30) izjavio da su mu u petak oko 20,30 sati ispred njegove zgrade pristupila dvojica muškaraca te mu, identificiravši se nepoznatim iskaznicama, naredili da pođe s njima. U kući su ga, kaže, držali do jučer ujutro (oko 5 sati) kada su ga odvezli do naselja Lučko i pustili, a oko 13 sati o svemu je izvijestio policiju i podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog protupravnog oduzimanja slobode.

ZAGREB - Zastupnik Hrvatskog bloka (HB) u zagrebačoj Skupšini Tomislav Jelić danas je Državnom odvjetnišvu i UKSOK-u podnio kaznene prijave protiv glavnog tajnika Hrvatske narodne stranke Sreća Ferenčka, predsjednika Hrvatskog nanbudo instituta (HNI) Petra Turkovića i još tri osobe zbog navodne malverzacije s gradskim zemljišem. Jelić tvrdi, da ima dokumentaciju iz koje je razvidno da je HNI od grada po povoljnim uvjetima dobio zemljište za gradnju Centra za dnevnu skrb o invalidnim osobama koje su potom čelnici HNI-a upisali kao vlasnišvo svoje tvrtke i prodali Konzumu.

SINJ - Zapuštena poljoprivredna zemlja u Sinjskom polju, na kojoj je do Domovinskog rata poljodjelska tvrtka "Trnovača" proizvodila žitarice i povrće, danas je dana u zakup 33 zakupaca. Riječ je o ukupno 424 hektara zemlje, a zakupci su se prijavili na natječaj koji je grad Sinj raspisao u suglasnosti s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Zakupci, uglavnom mladi ljudi, na toj će zemlji proizvoditi povrće i stočnu hranu, ugovorom koji je danas potpisan u Gradskom poglavarstvu, zemlju su dobili na rok od pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙