FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VABA namjerava postati nacionalna banka

VARAŽDIN, 20. prosinca 2004. (Hina) - VABA banka, kako glasi novo imeBrodsko Posavske banke (BPB), namjerava biti nacionalna banka koja ćepratiti gospodarstvo, a prodajom svih financijskih proizvoda na jednommjestu želi se stvoriti prepoznatljiv brand Banke i njezinihproizvoda, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinareposlovodstva banke.
VARAŽDIN, 20. prosinca 2004. (Hina) - VABA banka, kako glasi novo ime Brodsko Posavske banke (BPB), namjerava biti nacionalna banka koja će pratiti gospodarstvo, a prodajom svih financijskih proizvoda na jednom mjestu želi se stvoriti prepoznatljiv brand Banke i njezinih proizvoda, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare poslovodstva banke.

Većinski vlasnik banke je fond Validus, naziv i sjedište banke je u Varaždinu, a to će, kako je naglašeno, omogućiti poboljšanje poslovanja korištenjem resursa FIMA vrijednosnica i drugih poslovnih subjekata u poslovnom sustavu većinskog vlasnika.

O razlozima Validusovog investiranja te utemeljenja sjedišta banke u Varaždinu govorili su Milan Horvat, direktor Validusa, Stjepan Bunić, Validusov izvršni direktor za bankarstvo, te Marinko Benić član Uprave VABA-e.

Najavili su otvaranje poslovnica VABA-e tijekom 2005. u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, a kasnije i u Puli, Splitu i Dubrovniku, pa bi uz Slavonski Brod, Vinkovce i Novu Gradišku mreža poslovnica bila zaokružena.

Validus je vlasnik 84 posto temeljenog kapitala banke, a 16 posto kapitala u rukama je malih dioničara, pri čemu novi vlasnik za prvo tromjesječje 2005. godine najavljuje dokapitalizaciju VABA-e javnom ponudom.

Uprava VABA-e je tročlana, predsjednik je Josip Šeremet, a članovi Benić te Manuela Ciprić.

Ukupna aktiva Banke na dan 30. rujna, po podacima Hrvatske narodne banke, iznosila je 120,3 milijuna kuna, a u tom je razdoblju ostvaren gubitak od 15,9 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙