FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Joža Vlahović, pokretač i prvi glavni urednik tjednika Danas, novinar koji je ugled stekao visokom razinom profesionalizma i osebujnim stilom pisanja, umro je danas ujutro u Zagrebu, u 75. godini. Kruna Vlahovićeve novinarske karijere bilo je pokretanje tjednika Danas, koji je od prvog broja objavljenog u veljači 1982. postavio nove žurnalističke standarde na tadašnjem jugoslavenskom medijskom prostoru, a i danas se smatra teško dostižnim uzorom. Uređujući list pod stalnim pritiscima iz Saveza komunista, Vlahović je nakon tek nešto više od godinu dana bio prisiljen podnijeti ostavku na mjesto glavnog urednika. Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo mu je 1988. godine Nagradu za životno djelo "Otokar Keršovani".

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković potpisat će sutra u Bruxellesu Protokol o proširenju na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (Protokol 7). Riječ je o prvom ugovoru koji Hrvatska i EU potpisuju nakon što je Hrvatska dobila datum početka pregovora o članstvu u Uniji. Protokol se privremeno primjenjuje od 1. svibnja ove godine, a stupit će na snagu 1. veljače 2005., zajedno sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Protokol je, objašnjavaju u Ministarstvu, potvrdio iznimno povoljne uvjete za hrvatski izvoz pa tako od ove godine Hrvatska može izvoziti na tržište 25 zemalja članica EU, bez carina i količinskih ograničenja, sve poljoprivredne i prehrambene proizvode, s iznimkom "baby-beef" proizvoda, vina te nekih vrsta riba i prerađevina za koje su utvrđene carinske kvote.

ZAGREB - Papa Ivan Pavao II. imenovao je zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića svojim posebnim izaslanikom na svečanim slavljima u Zadru u povodu 1700. obljetnice mučeništva svete Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije, priopćeno je iz Ureda zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću. Svečanost u Zadru održat će se na blagdan sv. Stošije 15. siječnja.

ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi tijekom prošlog tjedna ostvareno više od 694,7 milijuna kuna prometa, od čega se najveći dio, odnosno više od 550,3 milijuna kuna, odnosi na institucionalni promet, dok je redovni promet iznosio 128,3 milijuna kuna.

VARAŽDIN/ZAGREB - Na Varaždinskoj burzi prošli tjedan je ostvareno 16,14 milijuna kuna prometa, a vrijednost indeksa burze VIN porasla je 0,69 posto, na 1354,26 bodova. U kotaciji javnih dioničkih društava realizirano je 7,07 milijuna kuna, a u slobodnom tržištu 7,65 milijuna kuna.

ZAGREB - Zbog orkanske oluje dionica autoceste Split-Zagreb od Posedarja do čvora Sv. Rok zatvorena je za sve kategorija vozila te se prometuje obilazno preko Obrovca i Gračaca. Paški i Krčki most zatvoreni su za prvu skupinu vozila, autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp kućicom, dok dionicom Jadranske magistrale Vidikovac - Sveta Marija Magdalena, prometuju samo osobna vozila. Dionicom autoceste Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Delnice, zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3.5 tone, vozilima s natkrivenim tovarnim prostorom i autobusima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙