FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: sport u 12.30 sati

ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30sati:
ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZURICH

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je na sjednici Izvršnog odbora u Zurichu odlučio da igrači smiju biti posuđivani dva puta u jednoj godini, ali pod uvjetom da ne odigraju niti jednu utakmicu za svoj matični klub između posudbi.Također, IO FIFA-e je odlučio da će se osnovati poseban fond za isplatu osiguranja nacionalnim savezima i klubovima kao kompenzaciju za ozljede igrača koje se dogode na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter dodao je i kako je IO jednoglasno odbio zahtjev 15 europskih nogometnih liga za osnivanjem Europske lige, te je zaprijetio sankcijama u slučaju da nastave sa svojim inzistiranjima.Usto, FIFA je odlučila sastaviti vlastiti disciplinski kodeks koji bi bio u skladu s kodeksom Svjetske antidopinške agencije (WADA).

PEKING

Organizatori Olimpijskih igara u Pekingu 2008. namjeravaju za potrebe prijevoza za vrijeme Igara koristiti službena vozila isključivo na električni pogon, piše list China Dailly. Oko 5000 osobnih vozila, 1100 mini-buseva i 2000 autobusa koji će se angažirati za Igre koristit će za elektičnu energiju bez zagađenja okoliša, što se uklapa u slogan "Peing - zelene Igre". Peking se odlučio na ovaj potez jer je jedan od najzagađenijih gradova svijeta.

NEW YORK

Veliki derbi Floride otišao je na stranu domaćina Miami Heata koji je sa 117:107 svladao Orlando i potvrdio čelno mjesto Istočne konferencije NBA lige. Utakmicu je odlučio Shaquille O'Neal (27), uz pomoć Eddiea Jonesa (25) i Dwyanea Wadea (22), no pet minuta prije kraja bilo 103:102 za Orlando. Steve Francis (31), Cuttino Mobley (22) i ostali igrači Magica u zadnjim su minutama postigli svega četiri koša, a primili 15, te je Miami došao do osme uzastopne pobjede. Kod gostiju je Mario Kasun za devet minuta igra imao po četiri koša i skoka.

LONDON

Gordon Strachan odbio je ponudu za trenera engleskog prvoligaša Portsmoutha, kojeg trenutno vodi sportski direktor Velimir Zajec.Škot Strachan se opravdao kako je "prerano" za preuzimanje Portsmoutha nakon što je u veljači ove godine otišao iz Southamptona, također kluba iz južne Engleske. Suparništvo Southamptona i Portsmoutha je ogromno i to ne bi bio dobar potez za moju karijeru, smatra Strachan, iako je prije dva tjedna smijenjeni trener Portsmoutha Harry Redknapp otišao u suprotnom smjeru u Southampton. Portsmouth je trenutno 12. na ljestvici nakon što je u nedjelju izgubio kod kuće od Arsenala (0:1).

BERLIN

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher i kanuistkinja Birgit Fischer izabrani su za sportaše godine u Njemačkoj, dok je naslov najbolje ekipe pripao ženskoj reprezentaciji u hokeju na travi.Schumacheru je to tek drugi naslov sportaša Njemačke, a u izboru je dobio 2.460 glasova i pretekao skijaša-trkača Renea Sommerfeldta (1.842) i biciklista Andreasa Klodena (1.752). Fischer je u 42. godini osvojila zlato na OI u Ateni i to joj je donijelo čak 4.282 glasova. Drugo mjesto kod sportašica pripalo je brzo-klizačica Anni Freisinger (1.298), a treće biciklistkinja Judith Arndt (1.213). Ženska reprezentacija u hokeju na travi također je uzela zlato u Ateni, a za njih je glasovalo 3.334 novinara. Europski prvaci rukometaši su drugi (2.937), a treći nogometaši Werdera iz Bremena (1.582).

MADRID

U posljednjem dvoboju 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico iz Madrida je sa 1-0 svladao Deportivo iz La Corune.Jedini strijelac na utakmici bio je Antonio Lopez u 28. minuti.

MILANO

U posljednjem dvoboju 16. kola nogometnog prvenstva Italije Palermo je sa 3-0 svladao Cagliari.Golove za Palertmo postigli su Lamberto Zauli (33), Franco Brienza (38) i Luca Toni (40).

RIO DE JANEIRO

Pobjedom 2-1 protiv Vasco da Game u posljednjem, 46. kolu prvenstva Brazila nogometaši Santosa osvojili su naslov prvaka.Santos je prvenstvo okončao sa 89 bodova, tri više od Atletica Paranaense, koji je u posljednjem kolu odigrao 1-1 protiv Botafoga.Najpopularniji brazilski klub Flamengo izbjegao je ispadanje 6-2 pobjedom protiv Cruzeira.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

New York - Utah 94 - 93

(Šundov nije ulazio u igru kod Knicksa; Giriček za 4 minute bez poena, šut 0:1, 1 skok)

Toronto - New Jersey 110 - 99

(Planinić na listi ozlijeđenih)

Miami - Orlando 117 - 107

(Kasun za 9 minuta, 4 poena, šut 2:2, 4 skoka, blokada)

Sacramento - New Orleans 107 - 71

Los Angeles Clippers - Memphis 82 - 92

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙