FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: porast cijena na malo i troškova života

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Cijene na malo u Zagrebu ulistopadu ove godine bile su 2 posto veće nego u istom mjesecu prošlegodine, dok su u odnosu na rujan porasle 0,7 posto, objavio je Gradskizavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Cijene na malo u Zagrebu u listopadu ove godine bile su 2 posto veće nego u istom mjesecu prošle godine, dok su u odnosu na rujan porasle 0,7 posto, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Troškovi života porasli su 2,2 posto u odnosu na prošlogodišnji listopad, a prema rujnu 0,6 posto.

Od početka siječnja do kraja listopada cijene na malo porasle su u Zagrebu 2,6 posto prema istom razdoblju lani, dok su troškovi života povećani 2,3 posto.

Cijene roba u listopadu su u odnosu na prošlogodišnji listopad porasle 1,4 posto, dok su usluge poskupjele 3,1 posto. Najveće povećanje od 7,7 posto bilježe cijene duhana, a slijede industrijski prehrambeni proizvodi koji su poskupjeli 3,2 posto, dok su cijene pića povećane 2,3 posto.

Značajan pad cijena od 15,1 posto u odnosu na prošlogodišnji listopad zabilježili su poljoprivredni prehrambeni proizvodi.

Kod troškova života, najviše su, na godišnjoj razini, i to za 13,6 posto porasli troškovi stanovanja i usluga, a troškovi za ogrjev, rasvjetu i usluge porasli su 2,9 posto.

Istovremeno, troškovi za odjeću i obuću u listopadu su u odnosu na prošlogodišnji listopad pali 1,7 posto, za opremu stana 0,2 posto, a za prehranu 0,3 posto.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙