FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kiša prouzročila manje štete u cetisnkom kraju

SINJ, 18. prosinca 2004. (Hina) - Kiša, koje je u posljednja 24 sata ucetinjskom kraju palo više od 100 litara po metru četvornom,prouzročila je manje štete na dijelovima prometnica te poplavilapodrume u nekoliko kuća.
SINJ, 18. prosinca 2004. (Hina) - Kiša, koje je u posljednja 24 sata u cetinjskom kraju palo više od 100 litara po metru četvornom, prouzročila je manje štete na dijelovima prometnica te poplavila podrume u nekoliko kuća.

Vodostaj Cetine kod Trilja porastao je za jedan i pol metar. Poplavljeno je polje Ponikva površine 500 hektara.

Kiša je međutim pridonijela punjenju akumulacija Peruča i Buško Blato koje su prošlih mjeseci gotovo ispražnjene.

Tako u Peruču svakog sekunda dotječe 160 metara kubičnih vode, što je za 120 metara kubika više nego prije kiše. Hidorelektrana Peruča nije u pogonu pa se u akumulaciji stvaraju dragocjene zalihe vode. Slično je stanje i u akumulaciji Buško Blato jer također hidroelektrana Orlovac čije turbine pokreću vode Buškog Blata nije trenutno u pogonu, doznaje se u HEP-u.

Voditelj ispostave Hrvatskih voda u Sinju Damir Vukasović kazao je kako nema opasnosti od poplava nizvodno od Peruče do Trilja, a predcrpna stanica na jugoistočnom djelu sinjskog polja neprekidno je u pogonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙