FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki centar za djecu oštećena sluha proslavio 50 godina

RIJEKA,17. prosinca(Hina) - Dnevni centar za rehabilitaciju "SlavaRaškaj" u Rijeci, koji pruža smještaj i obrazovanje mladima oštećenasluha i s govornim poremećajima, danas je svečano proslavio 50.godišnjicu osnutka te je tom prigodom predstavljena monografija o tojustanovi.
RIJEKA,17. prosinca(Hina) - Dnevni centar za rehabilitaciju "Slava Raškaj" u Rijeci, koji pruža smještaj i obrazovanje mladima oštećena sluha i s govornim poremećajima, danas je svečano proslavio 50. godišnjicu osnutka te je tom prigodom predstavljena monografija o toj ustanovi.

U program centra "Slava Raškaj" od 1990. uključena su i djeca predškolske dobi.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Nino Žganec rekao je da je najveća kvaliteta riječkog centra dobar socijalni model koji djecu zadržava unutar njihove lokalne zajednice, ponajprije obitelji, kako bi se u procesu rehabilitacije što je moguće više uklonila odvojenost od društva.

Žganec je ocijenio da je jedan od najvećih problema osoba s invaliditetom, pa tako i osoba oštećena sluha, integracija u društvo istaknuvši da baš u tome "Slava Raškaj" postiže dobre rezultate.

U Hrvatskoj, uz ovaj, postoje još dva centra sličnog programa - u Zagrebu i Splitu.

U monografiji, koju je izdala riječka izdavačka kuća "Adamić", predstavljena je povijest centra, sadašnji rezultati te ciljevi i težnje. Izneseni su i neki primjeri individualnog postupka rehabilitacije i integracije u društvo kroz osobne priče štićenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙