FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang: nastavlja se projekt izgradnje nove bolnice u Puli

ZAGREB / PULA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Ministar zdravstva isocijalne skrbi Andrija Hebrang potvrdio je danas da će se nastavitiprojekt izgradnje pulske bolnice, vrijedan 400 milijuna kuna.
ZAGREB / PULA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang potvrdio je danas da će se nastaviti projekt izgradnje pulske bolnice, vrijedan 400 milijuna kuna.

Hebrang je Hini izjavio da će Vladi predložiti objedinjavanje projekta izgradnje pulske bolnice s izgradnjom KBC-a Rijeka i Sveučilišne bolnice u Zagrebu. Taj projekt Vlada bi trebala proglasiti projektom od posebnog državnog interesa, za čiju realizaciju treba uzeti oko pet milijardi kuna zajma na 15 do 20 godina, uz tri do pet godina počeka, kazao je Hebrang.

Dodao je kako bi Vlada sklopila posebni sporazum o izgradnji nove pulske bolnice s Istarskom županijom budući da Ministarstvo zdravstva po Zakonu ne smije ulagati u županijske bolnice jer su za to namijenjena tzv. decentralizirana sredstva.

Tijekom 2005. trebalo bi obaviti sve pripreme i ishoditi građevinsku dozvolu, a izgradnja bolnice počela bi godine 2006.

Ured istarskog župana danas je priopćio da su premijer Ivo Sanader i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Andrija Hebrang u razgovoru s istarskim županom Ivanom Jakovčićem poduprli izgradnju nove bolnice u Puli.

S tim u svezi, složili su se da Vlada i Istarska županija do kraja siječnja iduće godine potpišu sporazum o izgradnji nove bolnice u Puli, kaže se u priopćenju ureda istarskog župana.

Vlada je krajem prošlog tjedna odlučila da se raskinu svi ugovori o sufinanciranju obnove bolnica, čija provedba nije počela, a među njima je i ugovor o izgradnji nove pulske bolnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙