FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan: Turska očekuje skori početak pregovora no nije spremna priznati Cipar

PARIZ, 16. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Turska očekuje početakpregovora o članstvu s Europskom unijom u prvoj polovici 2005. godineno nije spremna sada priznati Cipar kako traži Europska unija, izjavioje turski premijer Tayyip Erdogan u razgovoru kojeg je u četvrtakemitirala francuska televizijska postaja TV5.
PARIZ, 16. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Turska očekuje početak pregovora o članstvu s Europskom unijom u prvoj polovici 2005. godine no nije spremna sada priznati Cipar kako traži Europska unija, izjavio je turski premijer Tayyip Erdogan u razgovoru kojeg je u četvrtak emitirala francuska televizijska postaja TV5.

"Mi očekujemo da ti pregovori počnu u prvih šest mjeseci iduće godine", rekao je Erdogan u razgovoru koji je postaja snimila u nedjelju.

Upitan hoće li Turska priznati Cipar, Erdogan je francuskoj televiziji rekao: "Ako se na tom pitanju insistira prije 17. prosinca, to nije prihvatljivo".

Predsjednik danske vlade Anders Fogh Rasmussen nakon razgovora s Erdoganom u četvrtak je izjavio da vjeruje kako će Turska pristati proširiti svoj postojeći sporazum s EU-om i na 10 novih članica, čime bi de facto priznala Cipar prije no što počnu pregovori o njenom pristupu Uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙