FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Crna Gora nema otvorenih pitanja sasusjedima, rekao je ministar vanjskih poslova Crne Gore MiodragVlahović na tiskovnoj konferenciji u Washingtonu na kojoj je ponovnoistaknuo namjeru Crne Gore da pristupi euro-atlantskim institucijamakao nezavisna zemlja, izvješćuje postaja Glas Amerike.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima, rekao je ministar vanjskih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović na tiskovnoj konferenciji u Washingtonu na kojoj je ponovno istaknuo namjeru Crne Gore da pristupi euro-atlantskim institucijama kao nezavisna zemlja, izvješćuje postaja Glas Amerike.

Upitan o regionalnoj suradnji, Miodrag Vlahović, koji se nalazi u posjetu Sjedinjenim Državama, istaknuo je važnost dobrosusjedskiih odnosa za Crnu Goru. "Mi nemamo otvorenih pitanja, nemamo otvorenih problema. Čak je i problem Prevlake privremeno ali dosta dobro rješen s Hrvatskom. U tom kontekstu, mi smo vrlo optimistični", rekao je Vlahović, prenosi postaja.

Vlahović je istaknuo da se dobra vanjska politika mora temeljiti na dobrosusjedskim odnosima. Odgovarajući na pitanje o pojedinačnom ili regionalnom pristupanju euro-atlantskim integracijama, Miodrag Vlahović je rekao da je pogrešan koncept prema kojem cijele regije trebaju kolektivno pristupati integracijama u nekoj dalekoj budućnosti, prenosi VOA.

Vlahović je među ostalim novinarima rekao da Crna Gora ne može biti odgovorna za "neuspjehe i propuste u odnosima Srbije i Haškog tribunala za ratne zločine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙