FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: Pregovori s Hrvatskom "uskoro" ako ispuni obveze prema ICTY-ju

BRUXELLES, 16. prosinca 2004. (Hina) - Visoki povjerenik EU-a zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u četvrtak je u Bruxellesuizjavio kako bi pristupni pregovori s Hrvatskom mogli početi "uskoro"no istodobno je podsjetio Zagreb na obveze prema Međunarodnom sudu zaratne zločine počinjene na teritoriju bivše Jugoslavije (ICTY).
BRUXELLES, 16. prosinca 2004. (Hina) - Visoki povjerenik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u četvrtak je u Bruxellesu izjavio kako bi pristupni pregovori s Hrvatskom mogli početi "uskoro" no istodobno je podsjetio Zagreb na obveze prema Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na teritoriju bivše Jugoslavije (ICTY).

Solana je to kazao neposredno prije početka EU-ova summita na kojemu se očekuje određivanje datuma početka pregovora za Hrvatsku.

"Vjerujem da će se Hrvatska uspjeti izboriti za skori početak pregovora, no Zagreb mora znati da ima obveze na koje nikako ne smije zaboraviti, a to je suradnja s haškim tribunalom", naglasio je Solana okupljenim novinarima.

"Ispunjenje obveza ne odnosi se samo na Hrvatsku već na sve zemlje kojima su još preostale obveze prema međunarodnom tribunalu, a to je vrlo, vrlo značajno", za njih, istaknuo je, dodavši kako se očekuje "potpuna, stabilna i otvorena suradnja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙