FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: EU za Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore

BRUXELLES, 14. prosinca 2004. (Hina) - Europska unija (EU) snažnopodupire državnu zajednicu Srbije i Crne Gore, izjavio je u utorakvisoki predstavnik EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politikuJavier Solana tijekom sastanka s predsjednikom SCG-a SvetozaromMarovićem, priopćeno je iz Bruxellesa.
BRUXELLES, 14. prosinca 2004. (Hina) - Europska unija (EU) snažno podupire državnu zajednicu Srbije i Crne Gore, izjavio je u utorak visoki predstavnik EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana tijekom sastanka s predsjednikom SCG-a Svetozarom Marovićem, priopćeno je iz Bruxellesa.

"Dvostruki kolosijek u pogledu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju pokušaj je da se ubrza napredak prema EU-u te pruži prilika i Srbiji i Crnoj Gori", rekao je Solana prema priopćenju dostavljenom Hini iz sjedišta EU-a u Bruxellesu.

Visoki predstavnik je naglasio da se sva otvorena pitanja između dviju država moraju rješiti dijalogom njihovih čelnih ljudi.

Solana je također podsjetio da je za daljnje približavanje SCG-a Uniji važna suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, i to bez odgađanja.

Govoreći o Kosovu, istaknuo je potrebu za konstruktivnim dijalogom svih strana. Ocijenio je da su napredak u decentralizaciji, zaštiti manjina i povratku izbjeglica prioriteti EU-a i ponovio snažnu potporu Posebnom predstavniku Glavnog tajnika UN-a u toj srbijanskoj pokrajini, stoji u priopćenju EU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙