FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekumenski susret u daljskoj osnovnoj školi

OSIJEK,16. prosinca 2004.(Hina) - U Osnovnoj školi "Dalj" u Dalju, kojupohađa 389 učenika, danas je u organizaciji Religijskog programa"Ekumena" HRT-a održan ekumenski susret s učenicima 8.a razreda kojipohađaju pravoslavni vjeronauk.
OSIJEK,16. prosinca 2004.(Hina) - U Osnovnoj školi "Dalj" u Dalju, koju pohađa 389 učenika, danas je u organizaciji Religijskog programa "Ekumena" HRT-a održan ekumenski susret s učenicima 8.a razreda koji pohađaju pravoslavni vjeronauk.

U toj je školi 126 učenika koji pohađaju pravoslavni vjeronauk.

Učenici 8.a razreda odgovorili su točno na pitanje postavljeno u emisiji "Ekumene" te na dar dobili dvije knjige "Jeruzalemske biblije" u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

Knjige je učenicima i pravoslavnom vjeroučitelju Zoranu Majkiću predao prof. dr. Peter Kuzmič, rektor Evanđeosko-teološkog fakulteta u Osijeku i predstavnik Evanđeoske crkve u Hrvatskoj.

Istaknuo je kako je upravo "ekumenizam najbolji put kršćanskog dijaloga i jedinstva, a posebno je važan upravo u istočnoj Hrvatskoj".

Na ekumenskom druženju bio je i arhimandrit Miron, prvi suradnik osječkopoljskog i baranjskog episkopa Lukijana i pročelnik Katehetskog ureda Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. On je izrazio zadovoljstvo što je kršćanska "Jeruzalemska biblija" došla u "daljsku osnovnu školu gdje je kvalitetno organiziran pravoslavni i katolički vjeronauk". O tome "najbolji govori izvrsna suradnja pravoslavnog vjeroučitelja i daljskog paroha Zorana Majkovića i daljskoga katoličkog svećenika Mirka Mrnarevića", kazao je arhimandrit Miron.

Katolički svećenik Mrnarević dodao je kako je "velika odgovornost i svećenika i prosvjetnih djelatnika i roditelja da uče mlade pravim vrijednostima za koje je ekumenizam put vodilja".

Učenici 8.a razreda daljske osnovne škole zahvalili su uredniku "Ekumene" Augustinu Bašiću na daru te istaknuli kako će svi učenici te škole zajednički proslaviti i katolički i pravoslavni Božić i Novu godinu.

(Hina) xvs yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙