FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija od milijun kuna za informatizaciju Dječje bolnice

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Klinika za dječje bolesti uKlaićevoj u cijelosti će biti informatički objedinjena u jedan sustavzahvaljujući donaciji četiriju tvrtki koje su zajedno darovale ukupnomilijun kuna, izvijestio je danas pomoćnik ravnatelja Klinike ŽeljkoCvetko.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj u cijelosti će biti informatički objedinjena u jedan sustav zahvaljujući donaciji četiriju tvrtki koje su zajedno darovale ukupno milijun kuna, izvijestio je danas pomoćnik ravnatelja Klinike Željko Cvetko.

Zahvaljući pomoći tvrtki Cisco Systems, Hewlett-Packard, Recro i Storm Computers, Dječja bolnica spremna je postati "bolnicom bez papira", sa standardiziranom informatičkom opremom na svakom radnom mjestu, rekao je Cvetko Hini.

"Kompjutori će biti dostupni i svakom djetetu koje će se liječiti u bolnici kako bi se moglo priključiti na internet ili putem e-maila kontaktirati s roditeljima i prijateljima", kaže Cvetko.

Klinika za dječje bolesti jedina je hrvatska ustanova specijalizirana za zdravstvenu skrb o djeci i adolescentima, u kojoj se godišnje liječi 11.000 bolesnika te obavi 700.000 medicinskih zahvata. Kroz njezine ambulante prođe 230.000 bolesnika.

Tvrtka Cisco Systems donirala je opremu u vrijednosti 300.000 kuna, a Hewlett-Packard 80 računala i 20 laserskih pisača. Recro je darovao proizvode u vrijednosti 250.000 kuna, a Storm Computers radove na montaži sustava i servisiranju u vrijednosti 150.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙