FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: 1,3 milijuna eura za razminiranje

KARLOVAC, 15. prosinca 2004. (Hina) - U Poglavarstvu grada Karlovcadanas je potpisan je Ugovor o donacijskom razminiranju vrijednu 1,3milijuna eura u okviru rotarijanske akcije "Karlovac bez mina do kraja2005."
KARLOVAC, 15. prosinca 2004. (Hina) - U Poglavarstvu grada Karlovca danas je potpisan je Ugovor o donacijskom razminiranju vrijednu 1,3 milijuna eura u okviru rotarijanske akcije "Karlovac bez mina do kraja 2005."

U tom vrijednom novčanom daru sudjelovali su bečki Rotary club i američka vlada preko ITF-a (Međunarondi fond za razminiranje) s po 329.000 eura te Hrvatski centar za razminiranje s 658.000 eura iz državnog proračuna.

Potpisivanju Ugovora su osim predstavnika grada Karlovca i župana Nedjeljka Strikića nazočili i Martin Essl, predsjednik bečkog Rotary cluba, Mihael Weiner, predstavnik austrijskog Ministarstva vanjskih poslova, Kirsten Salinger, savjetnica za politička pitanja u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, Roman Turšić i Iztok Kočevar iz ITF-ova sjedišta u Ljubljani i predstavnici HCR-a.

Martin Essl je najavio da će u travnju 2005. bečki filhalmoničari i simfoničari održati dobrotvorni koncert na kojem će se najvjerojatnije prikupiti još 150.000 eura, pa će se po načelu udvostručivanja dobiti 500.000 eura.

"S do sada prikupljenim novcem razminirano je ili će biti razminirano ukupno 90 posto karlovačkoga minskog područja pa je nelogično da sada prestanemo pomagati. Zato se nadam da će proljetni koncert u Beču omogućiti da se cijeli Karlovac i karlovačka okolica oslobode od minske opasnosti", rekao je Essl.

Zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić rekao je da se minska polja nalaze u 120 gradova i općina u 12 županija te da su u Hrvatskoj 1174 četvorna kilometra minski sumnjiva prostora. Zato bi bilo dobro da se i ostali gradovi organiziraju kao Karlovčani i nađu dobrotvore, dodao je Ivanušić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙