FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atena: Otmičari iz autobusa pustili pet putnika

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Dvojica naoružanih muškaraca, kojisu u srijedu ujutro u Grčkoj oteli autobus s 26 putnika, dopustili suda pet osoba napusti vozilo, javile su agencije.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Dvojica naoružanih muškaraca, koji su u srijedu ujutro u Grčkoj oteli autobus s 26 putnika, dopustili su da pet osoba napusti vozilo, javile su agencije.

Još se ne zna identitet otmičara autobusa koji prometuje na liniji između Maratona i Atene, osim da su stranci. Posljednje neslužbene informacije govorile su da bi otmičari mogli biti Rusi, jer su zatražili zrakoplov kojim bi se vratili u svoju zemlju, a isprva su lokalni mediji smatrali da je riječ o Albancima.

"Želimo ići u Rusiju", izjavio je za radio Alphu na tečnom grčkom, uz lagani naglasak, jedan od otmičara, koji se predstavio kao Hasan, prenio je AFP.

Rusija je službeno reagirala tvrdnjom kako identitet otmičara "još nije ustanovljen".

"Grčki pripadnici službe sigurnosti veleposlanstva Rusije u Ateni naglasili su kako nacinalnost terorista još nije utvrđena", izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova u Moskvi Aleksandar Jakovenko.

Istodobno je grčka privatna TV postaja Mega javila kako su otmičari ipak Albanci, a ne Rusi, navodeći kao izvor savjetnika za sigurnost albanskog veleposlanstva u glavnom gradu Grčke.

Zbrku oko nacionalne pripadnosti otmičara oslikava i činjenica da je grčka policija na poprište događaja kod mjesta Gerakasa, gdje stotine policajaca, među kojima snajperi i pripadnici posebnih postrojbi, u okružju drži oteti autobus, pozvala i albanske i ruske diplomate, kako bi rasvijetlili nacionalnu pripadnost dvojice napadača.

Pozivajući se na policijske izvore, Reuters je objavio kako su do autobusa već stigli albanski veleposlanik u Ateni Bashkim Zeneli i ataše za sigurnost albanskog veleposlanstva Agron Agalliu te neki ruski diplomati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙