FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks primio četvero veleposlanika

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u srijedu u nastupne posjete francuskogveleposlanika Francoisa Saint-Paula, australsku veleposlanicu AnneGeorge i veleposlanicu Republike Turske Fatmu Dicle Kopuz te uoproštajni posjet indijskog veleposlanika Kailasha Lala Agrawala,priopćeno je iz Sabora.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu u nastupne posjete francuskog veleposlanika Francoisa Saint-Paula, australsku veleposlanicu Anne George i veleposlanicu Republike Turske Fatmu Dicle Kopuz te u oproštajni posjet indijskog veleposlanika Kailasha Lala Agrawala, priopćeno je iz Sabora.

Francuskom veleposlaniku Francoisu Saint-Paulu predsjednik Sabora je zahvalio na čvrstoj potpori koju Francuska pruža Hrvatskoj uoči summita EU-a, zajamčivši kako Republika Hrvatska čini apsolutno sve kako bi se zaključio jedini preostali otvoreni slučaj u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Francuski je veleposlanik ohrabrio Hrvatsku da nastavi poduzimati sve aktivnosti koje će pripomoći njezinu brzom ulasku u EU, navodi se u priopćenju.

Australska veleposlanica Anne George i predsjednik Sabora suglasili su se da intenzivne aktivnosti Republike Hrvatske u vezi s ulaskom u EU ne smiju biti zapreka daljnjem produbljivanju odnosa Hrvatske i Australije, posebice na gospodarskom planu, za što postoje odlučni uvjeti, a u čemu značajnu ulogu ima hrvatska zajednica u Australiji, kaže se u priopćenju.

Veleposlanica Republike Turske Fatma Dicle Kopuz je izrazila želju za daljnjim jačanjem dobrih bilateralnih odnosa, u prvom redu na području gospodarske i kulturne suradnje. Istaknula je da Hrvatska može računati na kontinuiranu tursku podršku za ulazak u NATO, te izrazila nadu u dobar ishod sastanka Europskog vijeća 17. prosinca 2004. godine kako za Hrvatsku, tako i za Tursku, jer bi se time ujedno otvorila vrata za još jedno područje suradnje, stoji u priopćenju.

U razgovoru s indijskim veleposlanikom Kailashom Lalom Agrawalom, Šeks je zahvalio na svemu što je veleposlanik učinio za unapređenje tradicionalno dobrih hrvatsko-indijskih odnosa. Najbolji pokazatelj ulazne putanje sve je češće razmjena posjeta hrvatskih i indijskih dužnosnika prijašnjih nekoliko godina koja će se nastaviti i u 2005. godini, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙