FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voćin - Japan novčano pomaže pčelare

VOĆIN, 1. prosinca 2004. (Hina) - Veleposlanik Japana Kaname Ikeda ipredsjednik Udruge pčelara "Papuk" iz Voćina Stjepan Brijačakpotpisali su danas u Voćinu, u Virovitičko-podravskoj županiji, ugovoro darivanju 1000 košnica, vrijednih 54.000 eura.
VOĆIN, 1. prosinca 2004. (Hina) - Veleposlanik Japana Kaname Ikeda i predsjednik Udruge pčelara "Papuk" iz Voćina Stjepan Brijačak potpisali su danas u Voćinu, u Virovitičko-podravskoj županiji, ugovor o darivanju 1000 košnica, vrijednih 54.000 eura.

Košnice će omogućiti zapošljavanje 21 pčelara, a proizvodit će od 30 do 50 tona meda na godinu. Udruga pčelara "Papuk" osnovana je u svibnju ove godine. Tridesetak pčelara trenutačno ima oko 500 košnica, a proizvode oko pet tona meda na godinu.

"Područje Papuka pruža idealne mogućnosti za proizvodnju ekološkog meda. U sljedeće tri godine želimo dosegnuti 3000 košnica koje bi nam omogućile proizvodnju 100 tona meda na godinu", rekao je Brijačak zahvaljujući na daru.

Japanski veleposlanik Kaname Ikeda rekao je kako se donacijom želi obnoviti proizvodnja meda u Voćinu, čime bi se omogućio brži gospodarski razvoj tog ratom razrušenog područja.

"Donacija je simbol prijateljstva japanskog i hrvatskog naroda", rekao je veleposlanik Kaname Ikeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙