FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubo Česić Rojs najavio svoju predsjedničku kandidaturu

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Umirovljeni general Hrvatske vojskei bivši saborski zastupnik Ljubo Česić Rojs objavio je danas svojukandidaturu, kao neovisni kandidat, za predstojeće predsjedničkeizbore, rekavši da je počeo s prikupljanjem potrebnih deset tisućapotpisa.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Umirovljeni general Hrvatske vojske i bivši saborski zastupnik Ljubo Česić Rojs objavio je danas svoju kandidaturu, kao neovisni kandidat, za predstojeće predsjedničke izbore, rekavši da je počeo s prikupljanjem potrebnih deset tisuća potpisa.

Česić je istaknuo da je, iako neovisni, u biti kandidat "izvornih načela HDZ-a", te da je nastavljač politike koju je još 1990. utemeljio pokojni predsjednik Franjo Tuđman te da od "te politike nema odstupanja".

"To je politika koja mobilizira na nacionalno jedinstvo", rekao je Česić i ocijenio da je Hrvatska sada podijeljena.

Najavio je da će promijeniti svoj već poznati "temperament" u svojim javnim nastupima ali da svoje protukandidate u sučeljavanjima neće štedjeti.

Tako je najviše kritizirao svoje protukandidate - sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića i potpredsednicu Vlade Jadranku Kosor, kandidatkinju HDZ-a za koje tvrdi da služe istim centrima moći.

O predsjedniku Mesiću ustvrdio je kako je, izašavši iz HDZ-a prije deset godina, uoči osloboditeljskih akcija Hrvatske vojske, želio izazvati puč u Hrvatskoj.

Također, po njegovu mišljenju, "Jadranka Kosor došla je u HDZ tek kada je znala da je uspostavljena hrvatska država".

Česić je također ustvrdio da bi se Mesiću trebalo suditi za veleizdaju.

Dodao je i da će, ako bude izabran za predsjednika, "iz zatvora osloboditi generala Mirka Norca", koji služi zatvorsku kaznu za ratne zločine.

Za nedavno izvješće haaške tužiteljice Carle del Ponte Vijeću sigurnosti UN-a rekao je da je njen istup u kojem je kritizirala Hrvatsku zbog "slučaja Gotovina", posljedica lošeg rada hrvatske diplomacije.

Ljubo Česić je također kritizirao rad Protuobaještajne agencije POA-e zbog aktualnog slučaja novinarke Helene Puljiz, rekavši da u toj službi treba napraviti reda i da će on to učiniti ako bude izabran za predsjednika.

Predstavio je i svoj izborni stožer, u kojem su umirovljeni generali Željko Glasnović i Marinko Krešić te novinarima pokazao video snimke i fotografije na kojima je dokumentiran Česićev ratni i vojnički put tijekom Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙