FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građevinski radovi u inozemstvu u padu

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatske građevinske tvrtke u prvihsu devet mjeseci ove godini obavile građevinskih radova u inozemstvu uvrijednosti od 805,5 milijuna kuna, što je za 0,9 posto manje nego uistom prošlogodišnjem razdoblju.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatske građevinske tvrtke u prvih su devet mjeseci ove godini obavile građevinskih radova u inozemstvu u vrijednosti od 805,5 milijuna kuna, što je za 0,9 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Istodobno, vrijednost ugovorenih narudžbi građevinskih radova domaćih tvrtki u inozemstvu u tom je razdoblju iznosila 949,3 milijuna kuna. Vrijednost neto narudžbi bila je 1,2 posto veća od vrijednosti ugovorenih radova u istom razdoblju prethodne godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Daleko najveća vrijednost izvršenih građevinskih radova odnosi se na radove obavljene u Njemačkoj, u vrijednosti od 631,5 milijuna kuna, što predstavlja čak 78,4 posto od ukupnog iznosa izvršenih građevinskih radova u inozemstvu u prvih devet mjeseci 2004.

Značajnija vrijednosti obavljenih građevinskih radova bilježe se u Bosni i Hercegovini, 52,5 milijuna kuna, te Rusiji, 37,7 milijuna kuna.

Od ukupno obavljenih radova, 334 milijuna kuna odnosi se na zgrade, a 471,5 milijuna kuna na ostale građevine.

Samo u trećem ovogodišnjem tromjesečju, od srpnja do rujna, hrvatski su građevinari u inozemstvu izvršili radova u vrijednosti od 251,4 milijuna kuna, što je za 14,6 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Na radilištima u inozemstvu u tom su vremenu hrvatske tvrtke imale prosječno 3.046 radnika.

Vrijednost neto narudžbi, u iznosu od oko 238 milijuna kuna, u razdoblju od srpnja do rujna 2004. manja je za 11,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙