FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad broja izdanih građevnih dozvola

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Nastavlja se višemjesečni trendpada broja izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj, što će nesumljivoutjecati na daljnje usporavanje stopa rasta u građevinarstvu.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Nastavlja se višemjesečni trend pada broja izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj, što će nesumljivo utjecati na daljnje usporavanje stopa rasta u građevinarstvu.

Tako je u listopadu izdano 1.015 građevnih dozvola, što je za 12,7 posto ili za 147 dozvola manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku.

Ukupno je u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatskoj izdana 10.181 građevna dozvola,

U usporedbi s ranije objavljenim podacima za prošlu godinu proizlazi da je u prvih deset mjeseci 2004. izdano 1.039 građevnih dozvola manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, što predstavlja smanjenje za 9,2 posto.

Pritom je u osjetnom padu i vrijednost radova predviđenih građevnim dozvolama.

Tako je građevnim dozvolama izdanim u deset ovogodišnjih mjeseci predviđeno izvođenje građevinskih radova u ukupnoj vrijednosti od 17,6 milijardi kuna (11,8 milijardi na zgradama, 5,76 milijardi kuna na ostalim građevinama). To je za za 23,3 posto ili za 5,3 milijarde kuna manja vrijednost radova nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Građevnim dozvolama izdanim u razdoblju od siječnja do listopada ove godine predviđena je gradnja 16.608 stanova, prosječne površine 83,5 četvornih metara. To je za 392 stana manje nego po dozvolama izdanim u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Istodobno došlo je i do osjetnije promjene u strukturi građevnih radova.

Dok je u prvih deset mjeseci prošle godine od ukupne vrijednosti radova po građevnim dozvolama 51 posto odnosilo na ostale građevine (što uključuje ceste), a ostalo na zgrade, u istom razdoblju ove godine više od dvije trećine vrijednosti radova (ili 67,2 posto) odnosi se na zgrade, a 32,8 posto na ostale građevine.

Po građevnim dozvolama izdanim samo u kolovozu (1.015) predviđena je vrijednost radova od 1,98 milijardi kuna, uključujući izgradnju 1.726 stanova.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙