FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 6. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 6. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ATENA - Međunarodna antidopinška agencija (WADA) nenajavljeno je testirala grčke atletičare Kostasa Kenterisa i Ekatarinu Thanou, koji su zbog izbjegavanja dopinške kontrole izbačeni s Olimpijskih igara u Ateni, objavila je grčka televizija. Stručnjaci WADA-e su nenajavljeno pokucali na vrata najpopularnijih grčkih atletičara kako bi uzeli uzorke. Predsjednik WADA-e, Richard Pound je uvjeren kako su Kenteris i Thanou pokušali nastupiti na OI dopingirani, a potom su izveli show s prometnom nesrećom kako bi dobili na vremenu i pokušali se izvući. "Vjerujem kako će oboje atletičara, te njihov trener zbog svojih postupaka na OI biti kažnjeni," dodao je Pound. Pound je u razgovoru za televiziju pohvalio grčko pravosuđe, koje je odlučilo kazneno goniti Kenterisa, Thanou, njihova trenera, te službenike bolnice u kojoj su bili primljeni nakon navodne prometne nesreće. Državno tužiteljstvo je naime, nakon tromjesečne istrage došlo do dokaza da su Kenteris i Thanou lažirali prometnu nesreću i potom se sklonili u bolnicu kako bi izbjegli odlazak na dopinšku kontrolu.

BRUXELLES - Bivši belgijski nogometni izbornik Raymond Goethals (83) preminuo je u bolnici u Bruxellesu. Goethals je posljednjih godina bolovao od raka. Goethals je jedan o najcjenjenijih belgijskih nogometnih stručnjaka. Na klupi nacionalne vrste osvojio je treće mjesto na Europskom prvenstvu 1972. godine. Na klupi Olympique Marseillea je slavio u Ligi prvaka 1993. godine pobijedivši Milan (1:0), dok je s Anderlechtom 1978. godine slavio u Kupu pobjednika kupova. Osim europskog naslova na klupi OM je osvojio tri uzastopna naslova francuskog prvaka, dok je u Standardu bio belgijski prvak 1982. i 1983. godine.

ATENA - Grčki nogometni prvak Panathinaikos posljednji će dvoboj E skupine Lige prvaka protiv PSV Eindhovena igrati bez igrača sredine terena, Angelosa Basinasa. Trenera Paoa, Zdenek Scasny odlučio je Basinasa, koji ima manjih problema s leđima, odmoriti, premda u ogledu protiv Nizozemaca Grci mogu izboriti nastavak natjecanja u Ligi prvaka. "Basinas nije maksimalno spreman i ne želim ništa riskirati. On nam je važniji za utakmice u grčkom prvenstvu," poručio je Scasny. Uoči posljednjih 90 minuta Panathinaikos se nalazi na trećem mjestu u skupini sa šest bodova, jednim bodom manje od Arsenala. Vodeći PSV ima 10 bodova, dok je Rosenborg na začelju sa 2 boda. Nastavak natjecanja osigurat će dvije najbolje momčadi.

PARIZ - Razočaravajuću sezonu francuski nogometni velikan, Paris St Germain pokušat će spasiti plasmanom u osminu finala Lige prvaka. Mjesto među 16 najboljih momčadi elitnog razreda europskog nogometa PSG će izboriti pobjedom protiv moskovskog CSKA. "Još uvijek nije sve izgubljeno. Igrači su sjajno motivirani i vjerujem kako možemo do pobjede," kazao je kapetan PSG-a, Jose Pierre-Fanfan. No, pobjedu očekuju i u taboru moskovske momčadi u kojoj igra i hrvatski reprezentativac Ivica Olić. "Dolazimo u Pariz po tri boda. Premda smo u najtežoj poziciji, još uvijek nije sve izgubljeno," smatra trener CSKA, Valeri Gazzajev. U drugom dvoboju u skupini u Portu se sastaju Porto i Chelsea.

LONDONU - Branič engleske nogometne reprezentacije i Arsenala, Sol Campbell (30) sve je bliže potpisivanju novog ugovora za londonske Topnike. Campbellu, koji je na Highbury stigao 2001. godine iz Tottenhama, koncem ove sezone ističe ugovor i mogao bi klub napustiti bez odštete. "Dogovorili smo sve detalje novog ugovora, ostala je tek jedna sitnica, koju ćemo ubrzo razriješiti," kazao je Campbell.

NAIROBI - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Belgijanac Jacques Rogge u siječnju iduće godine posjetit će Nairobi kako bi uveličao proslavu 50-godišnjice postojanja Kenijskog olimpijskog odbora (KOC). Svečani program u povodu proslave pola stoljeća KOC-a počinje sredinom prosinca, a središnja svečanost održat će se 11. siječnja u Nairobiju.

LONDON - Vijay Singh i dalje se nalazi na prvom mjestu ljestvice najboljih golfera svijeta. Singh je u vodstvu s prosjekom 13.20 bodova, drugo mjesto zauzima Amerikanac Tiger Woods (11.92), dok je treći Južnoafrikanac Ernie Els (11.29).

BERGAMO - Nakon još jednog poraza trener talijanskog nogometnog prvoligaša Atalante, Andrea Mandorlini dobio je otkaz. Atalanta se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu Serie A s tek sedam bodova iz 14 susreta. Momčad iz Bergama jedina ove sezone još uvijek nije upisala pobjedu u elitnom razredu talijanskog nogometa. Mandorlini je drugi trener koji je ove sezone na Apeninima dobio otkaz. Prije njega "cipelu" je dobio trener Fiorentine Emiliano Mondonico.

ATENA - Prvi čovjek Svjetske antidopinške agencije (WADA) Dick Pound istaknuo je kako bi američkoj atletičarki Marion Jones trebale biti oduzete olimpijske medalje ako se dokažu optužbe o dopingu. "Ako je kriva trebalo bi joj oduzeti sve medalje, te ju kazniti dvogodišnjom suspenzijom. Uopće nije bitno što se to dogodilo prije četiri godine", izjavio je Pound. Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora sportašima se mogu oduzeti medalje ako ih se uhvati u korištenju dopinga unutar roka od tri godine od održavanja Igara. Marion Jones je na OI u Sydneyu 2000. osvojila pet medalja, od čega tri zlatne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙