FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reporteri bez granica protiv francuske zabrane tv al-Manar

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Reporteri bez granica ocijenili suu utorak preuranjenom odluku Francuske o zabrani emitiranja al-Manara,satelitske televizije šijitskog pokreta Hezbollaha.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Reporteri bez granica ocijenili su u utorak preuranjenom odluku Francuske o zabrani emitiranja al-Manara, satelitske televizije šijitskog pokreta Hezbollaha.

Najviša francuska nadležna institucija zatražila je u ponedjeljak od satelitskog operatera Eutelsat da u roku od 48 sati obustavi emitiranje te libanonske televizije čiji programi sadrže "militantni kontekst i antisemitske konotacije".

Zabrana je nadopunjena prijetnjom kazne od 5,000 eura za svaki dan emitiranja nakon isteka roka.

Strogo osuđujemo antisemitske istupe libanonskog tv-kanala no vjerujemo da "zabrana medija nije nikada dobro rješenje. Možda bi bilo bolje zauzeti manje radikalni pristup", objavili su Reporteri bez granica na svojoj web stranici.

"Zabrinjavajućom" su ocijenili brzinu kojom je kazna izrečena i dodali da je kanal tako dobio "besplatni publicitet koji taj program zacijelo ne zaslužuje".

Čelnici al-Manara odluku su pak nazvali "napadom na slobodu izražavanja" i "opasnim presedanom" i ocijenili da im je francusko državno vijeće trebalo dati mogućnost da se poprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙