FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS-ovac Vuljanić: neću sudjelovati u Odboru dok ga vodi R. Ivas

ZAGREB,14. prosinca(Hina) - HNS-ov saborski zastupnik Nikola Vuljanićnajavio je danas da neće sudjelovati u radu Odbora za pravosuđe svedok ga vodi Rade Ivas (HDZ) koji je prošlu srijedu glasovao umjestoIvana Čehoka (HSLS).
ZAGREB,14. prosinca(Hina) - HNS-ov saborski zastupnik Nikola Vuljanić najavio je danas da neće sudjelovati u radu Odbora za pravosuđe sve dok ga vodi Rade Ivas (HDZ) koji je prošlu srijedu glasovao umjesto Ivana Čehoka (HSLS).

Ivas je ukrao Čehokov glas, izjavio je Vuljanić na konferenciji za novinare, ocijenivši to izuzetno nečasnim potezom zbog kojeg bi Ivas trebao otići iz Sabora ili, najmanje, dati ostavku na dužnost predsjednika Odbora za pravosuđe.

Osobno neću sudjelovati u radu Odbora sve dok ga vodi tako nečasna osoba, poručio je Vuljanić.

HNS-ov zastupnik tvrdi da se preko Ivasova postupka vidi moralni profil stranke na vlasti, ali i moralno problematično ponašanje velikih stranaka koje, dok su u oporbi, inzistiraju na velikim obećanjima, a kada dođu na vlast, situacija se stubokom mijenja.

Predsjednik HNS-ova Kluba Dragutin Lesar primjere takvog ponašanja vidi i u najavi premijera Ive Sanadera da će se lokalni izbori održati u travnju i da se na njima gradonačelnici i župani neće birati izravno.

HNS, najavio je, neće podržati izbore 17. travnja, jer je to loše rješenje, a objašnjenje o turističkoj sezoni nije ozbiljno.

Odustajanje od izravnog izbora lokalnih čelnika, Lesar tumači time što HDZ, tvrdi, nema dovoljno jakih kandidata, te strahom da bi jaki ljudi na terenu mogli ugroziti autoritet stranačkog vrha.

Zbog svega toga, Lesar zaključuje da Vlada ne namjerava nastaviti decentralizaciju države.

Lesar je podsjetio da je HNS i u mandatu bivše, koalicijske vlasti, predlagao izravan izbora gradonačelnika, ali su tu inicijativu, kaže, "opstruirali SDP i HSS".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙