FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nominacija za Zlatni globus za televizijske serije

LOS ANGELES, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Novi hit televizijskekuće ABC "Desperate Housewives" vodi po broju nominacija za nagraduZlatni globus i to u kategoriji najbolje humoristične serije te ukategoriji najbolje glumice kao i najbolje sporedne glumice zaprotagonistice serije.
LOS ANGELES, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Novi hit televizijske kuće ABC "Desperate Housewives" vodi po broju nominacija za nagradu Zlatni globus i to u kategoriji najbolje humoristične serije te u kategoriji najbolje glumice kao i najbolje sporedne glumice za protagonistice serije.

ABC je ujedno i televizijska kuća s najvećim brojem nominiranih serija, devet, među kojima je u kategoriji najbolje dramske serije nominirani "Lost", te "Alias" i "Boston legal" u glumačkim kategorijama.

No, najveći broj nominacija, kao i prijašnjih godina ima kablovska televizija HBO s ukupno 20 nominacija.

HBO-ovi aduti su "Obitelj Sporano" i western serija "Deadwood" nominirani u kategoriji dramske serije, te serije "Seks i grad" za svoju oproštajnu sezonu i debitant "Entourage" u kategoriji humorističnih serija.

HBO je dobio nominacije i u kategoriji televizijskih filmova s "The Life and Death of Peter Sellers" u kojima glume dobitnici Oscara Geoffrey Rush i Charlize Theron te Emily Watson. Svo troje glumaca nominirani su za Zlatni globus u kategoriji glumaca.

"Desperate Housewives" mračna humoristična serija o životima i seksualnim podvizima skupine domaćica iz predgrađa dobila je najveće priznanje s ukupno pet nominacija.

Osim u nominacije u kategoriji najbolje humoristične serije ova je serija dobila i nominacije u glumačkim kategorijama za Marciu Cross, Teri Hatcher i Felicity Huffman u kategoriji najboljih glumica dok je Nicole Sheridan nominirana u kateoriji najbolje sporedne glumice.

ABC-jeva sudska serija "Boston Legal", nastala iz "Pravde za sve", donijela je nominacije Jamesu Spaderu i Williamu Shatneru dok je zvijezda serije "Alias" Jennifer Garner također nominirana.

U kategoriji humoristične serije su osim "Desperate Housewives", "Seksa i grada" i "Entouragea" nominirani još "Arrested Development" i "Will&Grace".

U kategoriji dramskih serija nominirani su Foxova serija "24" i bolnička sapunica "Nip/Tuck".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙