FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njujorški kritičari proglasili "Sideways" najboljim filmom

NEW YORK, 13. prosinca 2004. (Hina/AP) - "Sideways", film AlexanderaPaynea, osvojio je najviše nagrada njujorških filmskih kritičara nadodjeli u New Yorku proteklog vikenda.
NEW YORK, 13. prosinca 2004. (Hina/AP) - "Sideways", film Alexandera Paynea, osvojio je najviše nagrada njujorških filmskih kritičara na dodjeli u New Yorku proteklog vikenda.

New York Film Critics Online proglasio je komediju "Sideways" ("Sa strane") o najboljim prijateljima na putovanju vinskim cestama za najbolji film 2004. godine. Glavnu ulogu u filmu tumači Paul Giamatti, a redatelj Payne već je prethodno hvaljen za film "Gospodin Schmidt", s Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi.

Dvije zvijezde "Sidewaysa", Thomas Haden Church i Virginia Madsen, osvojile su nagrade za sporedne glumce.

Jamie Foxx proglašen je najboljim glumcem za nevjerojatan portret Rayja Charlesa u "Rayju", dok je Imelda Staunton osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu domaćice koja potajno radi pobačaje u Engleskoj 1950.-ih u "Veri Drake".

Martin Scorsese proglašen je najboljim redateljem za ep o Howardu Hughesu - "Avijatičar", a Charlie Kaufman osvojio je nagradu za scenarij za "Vječni sjaj nepobjedivog uma", o muškarcu koji želi izbrisati svoju bivšu djevojku iz pamćenja.

Udruga filmskih kritičara Los Angelesa proglasila je "Sideways" najboljim filmom u subotu, a ranije ovog mjeseca National Board of Motion Pictures naveo ga je među deset najboljih u ovoj godini.

Preostali nagrađeni za 2004. godinu New York Film Critics Onlinea:

- kamera: Christopher Doyle ("Hero")

- animirani film: "Izbavitelji"

- film izvan engleskog govornog područja: "The Motorcycle Diaries"

- dokumentarni film: "Broadway: Zlatno doba" i "Superveliki Ja"

- iznimna izvedba: Topher Grace ("In Good Company")

- redatelj debitant: Joshua Marston ("Marija, milosti puna").

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙