FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sudu prikazana snimka Severininog intimnog odnosa

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Trgovačkom sududanas je na ročištu zatvorenom za javnost prikazana video snimkaintimnog odnosa Severine Vučković s njezinim bivšim partnerom.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Trgovačkom sudu danas je na ročištu zatvorenom za javnost prikazana video snimka intimnog odnosa Severine Vučković s njezinim bivšim partnerom.

Video snimku su iza zatvorenih vrata gledali sudac, zapisničar, odvjetnici i Matija Babić, urednik internet portala Index koji je u svibnju ove godine objavio vijest o postojanju Severine snimke. Uz tu vijest portal je objavio i nekoliko fotografija tzv. "screenshotova" iz video snimke, zbog čega je Severina i podnijela tužbu protiv Prve stranice d.o.o., nakladnika portala Index.

Prikazivanju snimke nije prisustvovao seksolog jer je sudac odbio prijedlog obrane za njegovim vještačenjem, a, kao što je najavila, na ročište nije došla ni Severina.

Njezin odvjetnik Maro Mihočević objasnio je nakon ročišta da je prikazivanje filma nužno kako bi sud mogao donijeti odluku u parnici u kojoj Severina od Babića traži odštetu od 75 tisuća kuna jer smatra da su joj objavom nekoliko fotografija iz video snimke povrijeđena autorska prava.

Babić je po izlasku iz suda rekao kako su mu sve impresije o snimci potrošene jer ju je već ranije gledao. Na upit zašto je onda došao na ročište kazao je kako se nadao da će im "Severina moći ukazati što je tu intelektualno, novo i što je tu doprinos pornografskoj industriji".

Babić smatra da sudac nakon gledanja snimke može samo utvrditi da tu nema nikakvog autorskog djela i da uradak nema nikakvog potpisa autora. Izrazio je očekivanje da će dobiti spor.

Sudac Krešimir Puškarić je novo ročište zakazao za petak, 17. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙