FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠENA REVIJA FILMSKOG I VIDEO STVARALAŠTVA

OSIJEK, 28. studenog 2004. (Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja uOsijeku je u nedjelju završila 36. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva na kojoj su, od 26. studenoga, predstavljena ovogodišnjaostvarenja domaće neprofesijske i nekomercijalne produkcije.
OSIJEK, 28. studenog 2004. (Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja u Osijeku je u nedjelju završila 36. revija hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva na kojoj su, od 26. studenoga, predstavljena ovogodišnja ostvarenja domaće neprofesijske i nekomercijalne produkcije.

Prvu nagradu je ocjenjivački sud dodijelio jednominutnom animiranom filmu Jadranka Lopatića "Mojsije", te dokumentarnom filmu Maria Papića "Prije kiše". Dodijeljene su i tri druge nagrade, pet filmova osvojilo je treću nagradu, a osam autora dobilo je diplome.

Posebna diploma ocjenjivačkog suda pripala je autoru Tomislavu Gotovcu.

Od 134 pristigla ostvarenja ocjenjivački sud, kojim je predsjedao redatelj Petar Krelja, za prikazivanje je odabrao 55.

Program se proteklih dana odvijao u šest filmskih ciklusa, u kojima su prikazivani igrani, dokumentarni, animirani i jednominutni filmovi, od kojih su neki već prikazani na ovogodišnjim festivalima, a neki su snimljeni za tu priredbu.

Autorima i organizatorima zahvalili su osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, tajnik Organizacijskog odbora Branko Hrpka i dopredsjednik Hrvatskoga filmskog saveza (HFS) Željko Balog.

Reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva organizirali su HFS i osječki Video-klub "Mursa", a održala se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙