FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 2. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 2. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Engleski časopis "Four Four Two" u svom najnovijem izdanju objavio je popis najbogatijih ljudi u nogometnom bussinesu u Velikoj Britaniji. Najbogatiji vlasnik je gazda Chelseaja, ruski tajkun Roman Abramovič s bogatstvom od 10,65 milijardi eura, drugi je Joseph Lewis, koji ima udjele u Tottenhamu i Glasgow Rangersu s 2,5 milijarde eura, a treći je Dermot Desmond (Celtic, Manchester United) s 1,2 milijarde eura. Među igračima vodi kapetan engleske reprezentacije David Beckham, koji je dosad priskrbio 92,3 milijuna eura, zatim Dennis Bergkamp iz Arsenala s 52,5 milijuna eura te Michael Owen koji trenutno igra u španjolskom Real Madridu sa 42,6 milijuna.

LONDON - "Vera Drake", film britanskog redatelja Mikea Leigha, koji je osvojio Zlatnog lava u rujnu na 61. međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, u utorak navečer dobio je šest nagrada na svečanoj dodjeli britanske nezavisne kinematografije. "Vera Drake" dobila je nagradu za najbolji film, redatelja, glumicu (Imelda Staunton), glumca (Phil Davis), najboljeg sporednog glumca (Eddie Marsan) i najbolju produkciju. "Vera Drake", film o ilegalnim pobačajima u Engleskoj pedesetih godina, pripovijeda o ženi čiji se život mijenja onog dana kad djevojka kojoj je "pomogla" završi u bolnici u teškom stanju.

OTTAWA - Cjepivo protiv gripe, s čijom su nestašicom suočene SAD, postalo je popularnije od kubanske cigare kao artikl kojeg su američki novinari koji prate Georgea W. Busha i posjetu Kanadi najviše kupovali u utorak i srijedu. Tri dopisnika iz Bijele kuće iskoristili su utorak posjet Busha Ottawi, kako bi posjetili jednu blizu kliniku gdje su za 20 kanadskih, odnosno 17 američkih dolara, mogli dobiti ovo dragocjeno cjepivo. "Čak i ako su kubanske cigare vrlo cijenjena roba, moglo bi se dosta zaraditi i 'švercanjem' nekoliko doza cjepiva protiv gripe u SAD", našalio se jedan od novinara. SAD su suočene s teškom nestašicom cjepiva protiv gripe zbog prekida proizvodnje 46 do 48 milijuna doza u američkom laboratoriju Chiron u tvornici u Velikoj Britaniji nakon bakterijske kontaminacije.

MADRID - "Big Brother" želi da Španjolci nauče europski ustav i pritom se ne radi o Orwellovskoj uroti smišljenoj u Bruxellesu, sjedištu EU-a, nego pokušaju španjolskog uredništva popularnog reality showa da reklamira povelju Unije prije održavanja referenduma u veljači. Petorica natjecatelja moraju naučiti temelj ustava imigranticu rođenu u novoj članici EU-a, Poljskoj, koja čak i ne govori španjolski jezik. Mlada žena, koja će na kraju tjedna imati ispit na španjolskome, rasplakala se pred kamerama i jecajući na engleskom govorila kako je pod velikim stresom i kako se ne može suočiti s učenjem španjolskog. "Cilj je informirati Španjolce o Europskom ustavu", kazao je glasnogovornik showa koji se u Španjolskoj zove "Gran Hermano".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙