FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Etipiji proslava 60. godišnjice rođenja Boba Marleya

LONDON, 11. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Nizom događanja u Etiopijiće se u veljači 2005. obilježiti 60. godišnjica rođenja pokojnogkralja reggae glazbe Boba Marleya.
LONDON, 11. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Nizom događanja u Etiopiji će se u veljači 2005. obilježiti 60. godišnjica rođenja pokojnog kralja reggae glazbe Boba Marleya.

Cjelomjesečni program pod nazivom "Ujedinjena Afrika" kulminirat će velikim koncertom 6. veljače, na kojem će nastupiti i Marleyjeva djeca te skupina njegovih bivših pratećih vokala I-Threes.

Također će nastupiti Harry Belafonte, Quincy Jones te vodeći afrički glazbenici poput Angelique Kidjo, Baaba Maal i Youssou N'Dou.

Koncert će se održati na trgu Mascoll u Adis Abebi, na dan kada bi pokojni gazbenik navršio 60. godinu. Marley je umro od raka 11. svibnja 1981.

U projektu "Ujedinjena Afrika" surađuju i brojne međunarodne institucije poput UNICEF-a, Svjetske banke i Afričke unije, krovne organizacije koja okuplja 53 afričke države.

Udovica pokojne zvijezde i predsjednica "Ujedinjene Afrike" Rita Marley izjavila je da ovim događajem svijetu žele prenijeti poruke ljubavi, zajedništva i nade, što je i Marley činio svojim hitovima.

Etiopija je kao mjesto održavanja ove manifestacije izabrana jer je u njoj stolovao pokojni car Haile Selassie, duhovni vođa Rastafarijanskog pokreta, kojem je Marley pripadao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙