FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentator na Chiraca dobio deset godina zatvora

PARIZ, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Francuski je sud u petakosudio na deset godina zatvora francuskoga neonacista koji je na danpada Bastille 2002. pokušao ubiti predsjednika Jacquesa Chiraca.
PARIZ, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Francuski je sud u petak osudio na deset godina zatvora francuskoga neonacista koji je na dan pada Bastille 2002. pokušao ubiti predsjednika Jacquesa Chiraca.

Maxime Brunerie (27) pucao je na Chiraca iz sportske puške kad je predsjednik prolazio kraj njega na Elizejskim poljanama na početku tradicionalne parade u čast pada Bastille 14. srpnja .

Brunerie je optužen za pokušaj ubojstva što prema francuskim zakonima nosi maksimalnu kaznu od doživotnoga zatvora, a na suđenju nije osporavao činjenice.

"Želio bih izraziti istinsko i duboko žaljenje i javno se ispričati predsjedniku", rekao je Brunerie prije nego što se porota povukla na vijećanje.

Tužiteljstvo je tražilo umjereniju kaznu od šest do osam godina zatvora jer Brunerieovi motivi nisu bili prvenstveno politički već odraz suicidalnih sklonosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙