FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Julijina kuća u Veroni otvorila Internet stranicu

RIM, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Grad Verona želi osloboditiJulijinu kuću od nebrojenih ljubavnih poruka Romea iz čitavog svijetauvodeći elektronsku poštu, priopćila je u petak gradska uprava.
RIM, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Grad Verona želi osloboditi Julijinu kuću od nebrojenih ljubavnih poruka Romea iz čitavog svijeta uvodeći elektronsku poštu, priopćila je u petak gradska uprava.

Pročelje kuće iz 13. stoljeća koja se tradicionalno pripisuje Shakespeareovoj junakinji, prava turistička atrakcija, danas je preplavljena brojnim porukama turista s pet kontinenata.

Problem je što je većina prilijepljena na zid uz pomoć žvakaćih guma.

Nakon nekoliko pokušaja čišćenja koji nisu donijeli željeni rezultat, gradska uprava želi upotrijebiti znatna sredstva jer je "šteta očita i nesnosna i moramo intervenirati", kazala je Francesca Tamellini, turistička dužnosnica u općini.

"Čišćenje zida počelo je prije deset dana, i upravo postavljamo pano otporan na nezgode i žvakaće gume koji će onemogućiti pristup zidu", kazala je dužnosnica gradske uprave.

"Ljubavne poruke moći će se ondje objesiti i lako ukloniti. Pristup balkonu bit će pak zaštićen pregradama i pomno motren", dodao je on.

"Početkom 2005., vjerojatno u siječnju, na posebnom ekranu koji se može konzultirati na Internetu, smještenom unutar kuće, moći će se vidjeti poruke slane mobitelima ili računalom na Julijinu novu elektronsku adresu", priopćio je isti izvor.

Invazija ljubavnih poruka počela je prije godinu i pol te su turisti, misleći da se radi o tradiciji, malo pomalo prihvatili igru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙