FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamjenik ukrajinskog premijera otklanja sumnje u stabilnost ukrajinskog gospodarstva

KIJEV, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinsko gospodarstvo jestabilno i nema razloga vjerovati da će njegovo stanje biti pogoršano,izjavio je u četvrtak zamjenik premijera Mykola Azarov.
KIJEV, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinsko gospodarstvo je stabilno i nema razloga vjerovati da će njegovo stanje biti pogoršano, izjavio je u četvrtak zamjenik premijera Mykola Azarov.

Ukrajinsko gospodarstvo spada među ona s najbržim rastom u Europi a pogođeno je političkom krizom koja je izbila nakon predsjedničkih izbora 21. studenoga, poslavši na stotine tisuća prosvjednika na ulice.

"Želio bih ponoviti da nema objektivnih uvjeta za gospodarsku krizu ni za bilo kakvo pogoršanje situacije", kazao je Azarov u priopćenju vlade.

Upozorenja o mogućoj gospodarskoj katastrofi izazvala su navale na banke u Ukrajini i očekivanja o ubrzavanju inflacije, nakon što je premijer Viktor Janukovič proglašen pobjednikom na izborima a Vrhovni sud potom poništio rezultate izbora.

Pojavili su se i prvi znakovi nesigurnosti. Proračunski manjak skočio je na milijardu dolara, dok dva mjeseca prije izbijanja krize gotovo nije postojao, a ekonomisti predviđaju sporiji rast industrijske proizvodnje.

No Azarov opetovano uvjerava ulagače da će vlada poduzeti korake kako bi izbjegla svako pogoršanje makrogospodarskih temelja. "Imamo sve mogućnosti za potpuno stabiliziranje svih parametara gospodarskog rasta i dovršetak ove godine u skladu s planovima", kazao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙