FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fischer vidi povijesnu priliku za mir na Bliskom istoku

RAMALLAH, 5. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Ficher ocijenio je nedjelju kako u danima koji dolazevidi "povijesnu priliku" za napredak u mirovnom procesu izmeđuIzraelaca i Palestinaca.
RAMALLAH, 5. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Ficher ocijenio je nedjelju kako u danima koji dolaze vidi "povijesnu priliku" za napredak u mirovnom procesu između Izraelaca i Palestinaca.

"Moguće je da postoji povijesna prilika za napredak u mirovnom procesu u tjednima ili mjesecima koji dolaze, kako bi se postigao sporazum na temelju dviju država", palestinske i izraelske, rekao je Fischer novinarima nakon sastanka s palestinskim čelnicima.

Ficher je razgovarao s palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem, šefom PLO-a i kandidatom za Arafatova nasljednika Mahmudom Abasom te privremenim predsjednikom palestinskih vlasti Ravijem Fatuhom.

Tijekom poslijepodneva Fischer bi se u Jeruzalemu trebao sastati s izraelskim kolegom Sylvanom Shalomom i premijerom Arielom Sharonom.

Fisherov posjet regiji posljednji je u nizu posjeta zapadnih čelnika posvećnih pokretanju izraelsko-palestinskog dijaloga nakon Arafatove smrti 11. studenoga.

Izrael i palestinska područja posljednjih su dana posjetili američki državni tajnik Colin Powell, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw te španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙