FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na palestinskim izborima deset kandidata, sedam nezavisnih

RAMALLAH, 2. prosinca 2004. (Hina) - Deset Palestinaca, među kojimasedam "nezavisnih", istaknulo je službene kandidature za sudelovanje uizborima za predsjednika Palestinske samouprave 9. siječnja, objaviloje u četvrtak Središnje izborno povjerenstvo.
RAMALLAH, 2. prosinca 2004. (Hina) - Deset Palestinaca, među kojima sedam "nezavisnih", istaknulo je službene kandidature za sudelovanje u izborima za predsjednika Palestinske samouprave 9. siječnja, objavilo je u četvrtak Središnje izborno povjerenstvo.

Glavni tajnik povjerenstva Rami Al-Hamadala objavio je imena kandidata na konferenciji u Ramallahu na Zapadnoj obali.

Među njima su kandidat Fataha, vođa Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmud Abas i Marvan Barguti, koji se smatra jednim od vođa Intifade. On je u izraelskom zatvoru i jedan je od "nezavisnih" kandidata na izborima.

Uz Fatah, svoje su kandidate istaknula još dva politička pokreta. Tajsir Haled će predstavljati Demokratski front za oslobođenje Palestine, a Narodna stranka izabrala je svojeg glavnog tajnika Basama Al-Salija.

Uz Marvana Bargutija, kao nezavisni kandidati na izbore će izaći privremeni predsjednik parlamenta, poznat po borbi protiv korupcije, Hasan Kreiše, borac za ljudska prava i demokraciju Mustafa Barguti, sveučilišni profesor iz Nablusa Abdelsatar Kasem te manje poznati Abdelkarim Džubeir, Husein Baraka i Abdelhalim Al-Aškar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙