FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filipini: u prošlotjednim olujama umrlo ili nestalo 1600 osoba

MANILA, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Broj mrtvih i nestalih nakondviju oluja koje su prošloga tjedna pogodile Filipine popeo se na 1600osoba, objavila je u petak filipinska vlada.
MANILA, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Broj mrtvih i nestalih nakon dviju oluja koje su prošloga tjedna pogodile Filipine popeo se na 1600 osoba, objavila je u petak filipinska vlada.

Ured za civilnu zaštitu naveo je da su 842 osobe poginule, a 751 smatra se nestalom nakon tropske oluje Winnie i tajfuna Namadola koji su poharali sjeveroistočni dio otoka Luzon.

Većina žrtava stradala je tijekom oluje Winnie koja je izazvala klizanje terena i poplave prije dvanaest dana u gradovima Real, Infanta i General Nakar.

Katastrofa je uzrokovala velike materijalne štete koje se procjenjuju na 55 milijuna dolara. Više od 432.000 ljudi su ostale bez doma, a potpuno je uništeno 8500 kuća.

Spasilačke službe još raščišćavaju ruševine u potrazi za preživjelima nakon što su u četvrtak ispod ruševina zgrade u Realu pronađene četiri osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙