FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINI: ZRAČNI NAPAD NA POBUNJENIKE, UBIJENO 10 ČLANOVA ABU SAJAFA

COTABATO, 20. studenoga 2004. (Hina/dpa) - Najmanje 10 članovapobunjeničke islamističke skupine Abu Sajaf ubijeno je u zračnomnapadu filipinske vojske na njihovo uporište na jugu zemlje, objavioje u subotu general Raul Relano.
COTABATO, 20. studenoga 2004. (Hina/dpa) - Najmanje 10 članova pobunjeničke islamističke skupine Abu Sajaf ubijeno je u zračnom napadu filipinske vojske na njihovo uporište na jugu zemlje, objavio je u subotu general Raul Relano.

Do napada je došlo u petak navečer kada su vojnici primjetili dvojicu osumnjičenih indonezijskih terorista u društvu pedesetak pripadnika Abu Sajafa u provinciji Maguindanao, 960 kilometara južno od Manile.

Filipinska je vojska je zatim pokrenula zračni napad u kojim su korištena dva zrakoplova OV-10 i borbeni helikopteri Huey.

"Abu Sajaf je pretrpio velike gubitke u ovoj operaciji. Najmanje su desetorica pobunjenika ubijena, a još uvijek čekam izvješća o sudbini dvojice indonezijskih terorista, članova zloglasne Džama Islamije", rekao je general Relano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙