FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carmina Burana u Domu sportova

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - U velikoj dvorani Doma sportova učetvrtak navečer izvedena je monumentalna predstava Carmina Burana,Carla Orffa, pod dirigentskim vodstvom njemačkog dirigenta WalteraHaupta.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - U velikoj dvorani Doma sportova u četvrtak navečer izvedena je monumentalna predstava Carmina Burana, Carla Orffa, pod dirigentskim vodstvom njemačkog dirigenta Waltera Haupta.

Taj veliki projekt međunarodna je produkcija Franca Abrama i Waltera Haupta, a u njemu sudjeluje oko 400 izvođača.

Poznati njemački skladatelj Carl Orff (1895.-1982.) skladao je Carminu Buranu prema srednjovjekovnim napjevima koje je preveo na latinski i staronjemački.

Praizvedba te opere bila je godine 1937. Od tada ne prestaje oduševljavati publiku i intrigirati svjetske glazbenike te je postala jedno od najizvođenijih i najpoznatijih djela klasične glazbe 20. stoljeća.

Carmina Burana Monumental Opera, pod ravnanjem dirigenta Waltera Haupta i sa scenografijom Michaila Tchemaeva, nametnula je svoje standarde u produkciji glazbenih događanja, ističu glazbeni kritičari, a do sada je upriličeno 50-tak izvedaba diljem svijeta.

To je djelo do sada najviše izvođeno u koncertantnom obliku kao balet te u ovakvoj monumentalnoj postavi s bogatim kostimima, velikom pozornicom, vatrometom i svjetlosnim i scenskim efektima.

Carmina Burana govori o ljubavi, životu, rađanju, strastima i smrti.

Zagrebačka publika u prepunoj dvorani Doma sportova ispratila je dugotrajnim pljeskom protagoniste toga velikog glazbeno-scenskog spektakla.

U prvom dijelu koncerta izvedene su uvertire i arije iz najpoznatijih opera Giuseppea Verdija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙