FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 10. prosinca

ZAGREB, 11. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 10. prosinca.
ZAGREB, 11. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. prosinca.

ZAGREB - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov boravit će u u radnom posjetu Hrvatskoj, gdje će se sastati sa svojim hrvatskim kolegom Miomirom Žužulom i drugim visokim hrvatskim dužnosnicima. Dvojica ministara razgovarat će o ukupnim bilateralnim odnosima, uključujući gospodarsku suradnju, o multilateralnoj suradnji, stanju u regiji te o svjetskim kriznim žarištima (izjave za medije u 13.45 sati, MVP, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7). Ruskog šefa diplomacije primit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241), a sastat će se i s premijerom Ivom Sanaderom (11.50, Banski dvori, Trg sv. Marka 2) te s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom (11 sati, zgrada Sabora, Trg sv. Marka 6).

DEN HAAG - Ministarski sastanak EU-a i SAD-a. Nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot, američki državni tajnik Colin Powell, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana i povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner razgovarat će o situaciji o Ukrajini, Iraku, Iranu, Afganistanu, bliskoistočnom mirovnom procesu i Balkanu.

OSLO - Ovogodišnji laureati primit će Nobelove nagrade. Nobela za mir dobit će Wangari Maathai iz Kenije, za književnost Austrijanka Elfriede Jelinek, za medicinu i fiziologiju Amerikanci Richard Axel i Linda Buck. Također Amerikanci - David Gross, David Politzer i Frank Wilczek primit će Nobelovu nagradu za fiziku, za kemiju izraelski znanstvenici Aaron Ciesanover i Avram Hersko. Ta prestižna međunarodna nagrada za područje ekonomije ide u ruke Norvežaninu Finnu E. Kylandu i Amerikancu Edwardu C. Prescottu.

DEN HAAG - Posjet turskog premijera Tayyipa Erdogana.

ZAGREB - U petak se obilježava međunarodni dan ljudskih prava.

Dežurni urednici:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙