FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 26. STUDENOGA

SVIJET-NAJAVANAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 26. STUDENOGA ZAGREB, 26. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događajeza petak, 26. studenoga.
ZAGREB, 26. studenoga 2004.(Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 26. studenoga.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će voditelja misije OESS-a u Hrvatskoj Petera Semnebyja, koji je u četvrtak pred Stalnim vijećem sigurnosti OESS-a u Beču iznio 15. polugodišnje izvješće o napretku koji je Hrvatska ostvarila u provedbi međunarodno preuzetih obveza (ured Predsjednika, 12 sati)

PORTOROŽ - Na plenarnom zasjedanju drugog dana 7. gospodarskog foruma Srednjoeuropske inicijative (SEI), predsjednici vlada 17 država članica trebali bi raspravljati o ulozi te inicijative u proširenoj Europskoj uniji i perspektivama buduće suradnje. Hrvatsku će na zasjedanju predstavljati premijer Ivo Sanader, koji bi trebao imati i nekoliko bilateralnih sastanaka, među ostalim i s mandatarom za sastav nove slovenske vlade Janezom Janšom. Uz sastanak premijera održava se i više drugih skupova na razini SEI-a, među ostalim ministara za gospodarstvo i velikog broja financijskih stručnjaka i poslovnih ljudi, a zasjedat će i Forum mladih Srednjoeuropske inicijative

KIJEV - U posjet Kijevu, gdje je oporba najavila blokadu zgrada parlamenta i vlade, dolaze poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski, glavni tajnik OESS-a Jan Kubis i visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

OUAGADOUGOU - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan nastavlja afričku turneju sudjelovanjem na 10. summitu frankofonije (do 27.11.)

BERLIN - Počet će konferencija o europskim kulturnim politikama, na kojoj je, među ostalim, najavljeno sudjelovanje visokog predstavnika EU za vanjsku politiku Javiera Solane (i 27.11.)

NAIVASHA - U Keniji se nastavljaju mirovni pregovori između predstavnika sudanske vlade i pobunjeničke Narodnooslobodilačke vojske Sudana (SPLA).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel.: **385 1 4808 645

Fax.: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙