FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Powell: SAD još nisu odlučile o proširenju Vijeća sigurnosti

BRUXELLES, 8. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države još nisuzauzele stajalište o proširenju Vijeća sigurnosti u sklopu reformeUN-a, izvijestio je u srijedu u Bruxellesu američki državni tajnikColin Powell.
BRUXELLES, 8. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države još nisu zauzele stajalište o proširenju Vijeća sigurnosti u sklopu reforme UN-a, izvijestio je u srijedu u Bruxellesu američki državni tajnik Colin Powell.

"Još nismo donijeli odluku o tom pitanju", kazao je Powell osvrćući se na prijedlog koji je u utorak iznio Međunarodni stručni odbor da se Vijeće sigurnosti proširi s 15 na 24 člana.

Powell je govorio na susretu između europskih čelnika i studenata u German Marshall Fundu u Bruxellesu.

Istaknuo je da će Washington pričekati kako bi "proučio izvješće" stručnog odbora koje predlaže 101 mjeru za prilagodbu UN-a 21. stoljeću.

SAD je zasad suzdržan u raspravi koja se vodi o proširenju Vijeća sigurnosti, ali su američki dužnosnici, među kojima i Colin Powell, ranije davali potporu Japanu kao budućem članu.

"Mislim da u Vijeću sigurnosti i u Općoj skupštini UN-a moramo provesti raspravu prije nego budemo kadri da donesemo odluku i svakako prije nego budemo spremni da zauzmemo stajalište", zaključio je američki državni tajnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙