FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament glasovao za raspuštanje Janukovičeve vlade

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Zastupnici ukrajinskog parlamentaglasovali su u srijedu za raspuštanje vlade premijera ViktoraJanukoviča na prijedlog oporbe te su od predsjednika na odlaskuLeonida Kučme zatražili osnivanje nove "vlade nacionalnogpovjerenja", prenosi Reuters.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Zastupnici ukrajinskog parlamenta glasovali su u srijedu za raspuštanje vlade premijera Viktora Janukoviča na prijedlog oporbe te su od predsjednika na odlasku Leonida Kučme zatražili osnivanje nove "vlade nacionalnog povjerenja", prenosi Reuters.

Za takvu je odluku glasovalo 229 zastupnika ili tri više nego što je bilo potrebno za njezino usvajanje.

"Ovo nije pobjeda samo za oporbu, već za cijeli ukrajinski narod", rekao je za France presse oporbeni zastupnik Roman Zvarych.

Oporba smatra da je raspuštanje Janukovičeve vlade ključni korak u rješenju krize nastale po zatvaranju izbornih mjesta. Oporbeni kandidat Viktor Juščenko podnio je žalbu Vrhovnom sudu koji treći dan zaredom razmatra njegov prijedlog o proglašenju izbora nevažećim i organiziranju novih predsjedničkih izbora u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙