FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS od Vlade traži zamrzavanje rada APN-a

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - SDSS će od Vlade zatražiti da odmahzamrzne rad Agencije za promet i posredovanje nekretninama (APN), svedok Državno odvjetništvo i revizija ne provjere sumnje da je APNotkupljivao kuće srpskih povratnika bez njihove suglasnosti.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - SDSS će od Vlade zatražiti da odmah zamrzne rad Agencije za promet i posredovanje nekretninama (APN), sve dok Državno odvjetništvo i revizija ne provjere sumnje da je APN otkupljivao kuće srpskih povratnika bez njihove suglasnosti.

To je na konferenciji za novinare u Saboru najavio SDSS-ovac Milorad Pupovac.

Njegov stranački kolega Ratko Gajica pojasnio je da u ime vlasnika djeluju opunomoćenici s krivotvorenim punomoćima, za koje su i lokalni sudovi utvrdili da su falsifikati. Naveo je da se kao lažni opunomoćenici najčešće pojavljuju izvjesna Kosa Vukajlija iz Vukovara te Stevo Pavić iz Novog Sada naglasivši da stvarni vlasnici kuća ne dobivaju nikakav novac, a da djelatnici APN-a obilaze teren i uvjeravaju rodbinu vlasnika o njegovoj spremnosti da proda kuću. U SDSS-u ocjenjuju da je APN-u važnije realizirati prodaju od bilo kakve zakonitosti, jer se, tvrde, pokazalo da agencija isplaćuje novac u gotovini, a ne na račune vlasnika.

Na konferenciji za novinare bila su i dva oštećena vlasnika kuća, Nikola Vučak iz Knina i Stevo Miljević iz Petrinje koji su APN optužili za prijevaru.

"Kada su u pitanju Srbi, može se pljačkati svakoga, pa i državu, što SDSS neće dopustiti" rekao je Pupovac, naglasivši da je Vlada poslovanje APN-a trebala raščistiti "još jučer".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙