FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN SPORAZUM "KOALICIJA ISTRA"

PULA, 28. studenog 2004. (Hina) - Predsjednici pet istarskihžupanijskih organizacija političkih stranaka potpisali su u nedjelju uPuli sporazum, pod nazivom "Koalicija Istra", o zajedničkom izlasku nasljedeće izbore za lokalnu upravu i samoupravu u Istarskoj županiji.
PULA, 28. studenog 2004. (Hina) - Predsjednici pet istarskih županijskih organizacija političkih stranaka potpisali su u nedjelju u Puli sporazum, pod nazivom "Koalicija Istra", o zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za lokalnu upravu i samoupravu u Istarskoj županiji.

Sporazum su potpisale istarske organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS), Liberalne stranke (LS), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Demokratskog saveza zelenih (DSZ).

"'Koalicija Istra' nije stvorena protiv IDS-a, nego za neku drugu građansku i liberalno-demokratsku Istru koja svih ovih godina očekuje svojega političkog nositelja. Koalicija će učiniti sve da naše ideje u Istri postanu politička stvarnost", poručio je, među ostalim, član Središnjeg odbora LS-a Ivan Stanić.

Po njegovim riječima, toj je koaliciji IDS sasvim sporedna stvar, jer je ta stranka "postala jedno urušeno carstvo i ekspozitura HDZ-a u Istri".

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić rekao je kako očekuje da će ta koalicija na sljedećim lokalnim izborima osvojiti između 25 i 30 posto glasova birača, te da će postati važnim čimbenikom na političkoj karti te županije.

"Istra je politički sazrijela, a ova koalicija mora učiniti korak naprijed, te će zasigurno nakon idućih izbora ili promijeniti vlast ili preuzeti vlast u Istri", istaknuo je Čačić.

Član Predsjedništva HSS-a Danijel Raguš rekao je kako vjeruje da će ta koalicija promijeniti i političku i gospodarsku sliku Istre. Predsjednik Velikog vijeća HSLS-a Josip Budimir i predsjednik LS-a Zlatko Benašić ocijenili su sporazum povijesnim za budućnost Istre.

Sporazum o osnutku "Koalicije Istre" potpisali su Boris Vareško (HNS), Sandro Jurman (HSLS), Mauro Ivančić (LS), Oliver Gmitrović (HSS) i Josip Antun Rupnik (DSZ).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙