FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elvis Bošnjak v.d. ravnatelj splitskog HNK

SPLIT, 30. studenog 2004. (Hina) - Vršitelj dužnosti ravnatelja Dramesplitskog Hrvatskog narodnog kazališta postao je Elvis Bošnjak, glumaci dramski pisac iz Splita.
SPLIT, 30. studenog 2004. (Hina) - Vršitelj dužnosti ravnatelja Drame splitskog Hrvatskog narodnog kazališta postao je Elvis Bošnjak, glumac i dramski pisac iz Splita.

Takvu odluku donio je danas intendant HNK u Splitu Milan Štrljić, izvijestila je služba za odnose s javnošću.

Prošlu kazališnu sezonu 2003./04. Dramu splitskog kazališta vodilo je vijeće u sastavu Nenni Delmestre, Georgij Paro i Elvis Bošnjak.

Bošnjak je rođen 1971. godine u Splitu. Nakon završenog studija glume 1993. godine odlazi u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje ostvaruje niz uloga, kako u matičnoj kući, tako i u HKD - teatru. U Split se vraća 1995. i dobiva angažman u splitskom HNK, gdje ostvaruje brojne značajne uloge, a osim kao vrstan glumac, u matičnoj se kući potvrđuje i kao respektabilan dramski autor.

Njegov prvi izvedeni dramski tekst je "Otac", praizveden 2000. u režiji Nenni Delmestre. Predstava je na 11. Marulićevim danima višestruko nagrađena, među ostalim kao najbolja predstava u cjelini, te kao najbolji izvedeni tekst festivala. Sljedeći Bošnjakov tekst "Nosi nas rijeka", izveden 2002., proglašen je najboljom predstavom sezone i kazališnim događajem godine u Hrvatskoj, a na 13. Marulićevim danima dobiva najviše nagrada.

"Hajdemo skakati po tim oblacima" treći je Bošnjakov tekst postavljen na sceni HNK u Splitu.

Elvis Bošnjak je 2002. godine dobio nagradu "Vladimir Nazor".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙